Novi pogledi na ljudsko ponašanje: Dr Howard Moskowitz predstavlja Genomiku uma 5. juna




Novi pogledi na ljudsko ponašanje: <span class="CyrLatIgnore">Dr Howard Moskowitz</span> predstavlja Genomiku uma 5. juna

Naučnik svjetske reputacije dr Howard Moskowitz, pionir na polju Genomike uma, održaće predavanje 5. juna u 11.00 sati u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, u Podgorici. Dr Moskowitz je svoju karijeru posvetio istraživanju kako svakodnevne razlike među ljudima mogu unaprijediti industrije hrane, ljekova, i mnoge druge.

Predavanje će se fokusirati na primjenu Genomike uma u svakodnevnom životu. Genomika uma je naučna disciplina koja istražuje kako razlike u mentalnim procesima među ljudima utiču na njihovo ponašanje i odluke. Ona omogućava jednostavne, ali moćne eksperimente za bolje razumijevanje ljudskih preferencija i ponašanja. Profesor će govoriti i o tome kako se mogu koristiti ove metode za inovacije u proizvodnji i smanjenju troškova u zdravstvu, kao i za objavljivanje naučnih radova.

Biografija i doprinos

Dr Moskowitz je naučnik, profesor, preduzetnik, pjesnik, ali prije svega mentor. Tokom svoje pedesetpetogodišnje karijere, nakon sticanja doktorata na Harvardu iz eksperimentalne psihologije (psihofizike), radio je istraživanja za industriju hrane i ljekova, ali i u oblastima prava, društva, medicine i raznih drugih oblasti.

Njegova vizija je da svijetu pruži korist od tehnologije koju je razvio, Genomika uma, za koju je dobio nagradu Sigma Xi i svjetsku reputaciju. Genomika uma je nauka o svakodnevnom, koja ispituje kako se ljudi razlikuju jedni od drugih. Umjesto da bude samo teoretska i intenzivno matematička, ova nova nauka Genomika uma kombinuje učenje o ljudima sa praktičnim uputstvima, bilo da je riječ o stvaranju novih proizvoda, ili smanjenju troškova zdravstva tako što uči medicinske stručnjake da prepoznaju umove svojih pacijenata.

O Genomici uma

Za više informacija o Genomici uma, profesor studentima i zainteresovanima predlaže sljedeće:

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.