Okrugli sto Medicinskog fakulteta 10. maja: Zdravlje za sve – Izazovi budućnosti




Okrugli sto Medicinskog fakulteta 10. maja: Zdravlje za sve – Izazovi budućnosti

Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore organizuje okrugli sto "Zdravlje za sve – Izazovi budućnosti", koji će se održati 10. maja 2024. godine u 11:00 sati, u Rektoratu Univerziteta Crne Gore.

Ovaj događaj je dio serije okruglih stolova koji se organizuju u okviru obilježavanja 50 godina od osnivanja Univerziteta Crne Gore, temeljne visokobrazovne, naučne i kulturne institucije u državi. Diskusije će razmotriti ključne aspekte razvoja Crne Gore u narednoj deceniji, s fokusom na osam oblasti, uključujući Zdravstvenu politiku.

Na okruglom stolu stručnjaci iz oblasti medicine i javnog zdravlja razmotriće izazove i mogućnosti unapređenja zdravstva u Crnoj Gori u narednih 10 godina. Cilj ovog projekta je izraditi konkretne predloge za unapređenje zdravstvene politike i drugih oblasti, kao i produkovati publikaciju "Crna Gora 2024-2034: vizija i preporuke Univerziteta Crne Gore" koja će biti upućena Vladi i Skupštini Crne Gore, te stručnoj i opštoj javnosti.

Učesnici su prof. dr Miodrag Radunović, prof. dr Aneta Bošković, prof. dr Vladimir Jakovljević, prof. dr Dragan Laušević, mag prim Dorijan Marušić, prof. dr Miloš Daković, prof. dr Olivera Miljanović, prof. dr Ljiljana Vučković, prof. dr Zorica Potpara, prof. dr Agima Ljaljević, prof. dr Tomo Popović, prof. dr Elvir Zvrko, doc. dr Mirjana Đuričković, dr Mladen Filipović i mr Milan Raičević.

Pozivamo sve zainteresovane da prate ovaj i druge događaje u okviru jubileja, i da zajedno radimo na unapređenju budućnosti Crne Gore!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.