Studenti Arhitektonskog fakulteta predložili rješenja za adaptaciju jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Crnoj Gori




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti četvrte godine Arhitektonskog fakulteta UCG, u sklopu redovnog nastavnog predmeta Arhitektura unutrašnjih prostora 1, pod mentorstvom prof. dr Veljka Radulovića, dr. Sanje Paunovć Žarić i MSc Nikoline Sekulović, predložili su idejna rješenja za adapraciju jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Danilovgradu, Zeti i Mojkovcu.

Cilj zadatka je prilagođavanje prostora funkcionalnim, oblikovnim i ergonomskim karakteristikama odabrane funkcionalne zone radnog prostora, te formiranje rješenja unutrašnje arhitekture za optimalni slučaj, sa ličnim odnosom prema oblikovnim i likovnim vrijednostima, estetskim i funkcionalnim životnim standardima, ili ciljevima, ne zanemarujući jasne zahtjeve za projektovanje zdravstvenih jedinica.

Prezentacija ostvarenih rezultata tromjesečnog rada upriličena je u zgradi Rektorata UCG, a sastanku su prisustvovali, pored studenata i profesora, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, Mr Sci. Dr med Vuk Niković sa saradnicima i dekanka Arhitektonskog fakulteta prof.dr Svetlana Perović.

Aktivnost je sprovedena nakon prethodno potpisanog memorandum o saradnji između Ministarstva zdravlja, Arhitektonskog fakulteta UCG i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.